Fashion week Daily! Vad som egentligen händer på modeveckan i Paris | NADIAKANDIL

Fashion week Daily! Vad som egentligen händer på modeveckan i Paris

Posted by Nadia on 1 mars, 2014 · Kommentera 

cover view

Befinner mig i Paris på modeveckan just nu. Gårdagen igår:

Anländer till mitt hotell som är litet men charmigt. Med charmigt menar jag: Rummet högst upp (mitt) utan hiss, bör tilläggas. Men världens utsikt.
Får bekräftat det jag befarade när jag steg av planet, Förkylningen från helvetet är här!
Ignorerar detta och allt sunt förnuft. Med det menar jag: Inte under några omständigheter tar jag det lite lugnt, utan jag håller mig strikt till dagens schema. Något försenad, men allt som skulle hinnas med hanns med.

Jag har självklart koordinerat outfits mycket noggrant, alltså till och med exakt vilka smycken jag ska ha. Så egentligen skulle processen ”Klä på mig” gå smidigt. För vi vet ju redan efter katastrofen i Milano att jag inte bara kan slänga på mig vad som helst. Yes, #besviken. Jag hade till och med nödkläder i handbagaget i fall att SAS skulle få för sig att slarva bor min väska igen, Live and Learn.
Problem uppstod ändå när jag skulle klär på mig, det jag hade planerat kändes helt enkelt inte rätt. Och jag hade massa extra kläder, så jag började i stressmodus koordinera nya outfits och kombinationer. Ja, därför hamnade jag som alltid efter tidsschemat.

Börjar med en presentation hos Henrik Vibskov, som alltid är hans design dekadent och något svår. Men jag uppskattade det verkligen ändå. Ni som hänger med på Instagram såg kanske tröjan som såg ut något yttre rymden har spottat ut. Men som sagt, uppskattar även det dekadenta som jag inte bara inte alltid förstår men som jag dessutom aldrig skulle klara att bära upp. Jag behöver lite mer kommersiella kläder.

Fortsatte i taxi till Cacharel  där jag mer eller mindre dreglade på hela kollektionen. Bra kvalitéer, fantastiska snitt och massa culottes, kortare lösa kostymbyxor. Modellen, en av mina landsmän, Patricia från Polen. Alla bra modeller är från Polen, jag är ledsen ni andra men denna (subjektiva) åsikt har jag. Hon var i alla fall sjukt skön och det slutade med att vi stod och snack-snackade om Polska städer och dåliga modellagenturer. Resultatet av det, lite sen till nästa grej, igen.

Fick tag på en taxi därifrån efter många om och men för att möta upp smyckesdesigner Cornelia Webb och hennes partner-in-crime Bea. Som jag för övrigt via Instagram fick reda på var i Paris, Tack för det Bea. Ringde då upp min redaktör som något stressad höll med om att vi ”bara måste intervjua denna göteborgstjej på plats i Paris”. Jag tror att han var lite ironisk när vi snackade.
Taxin kör mig till fel ställe och jag spenderar en halvtimme i en annan del av Paris och irrar omkring. När jag äntligen kommer fram och ska göra intervjun borde jag egentligen ha varit på väg ifrån intervjun. Fantastiska smycken, fantastiska brudar och jag får det jag vill ha. Resultatet kommer förhoppningsvis snart i GT. 

Nu är jag seriöst sen, A.F Vandervorst visningen börjar om tio minuter och jag har inte ens en taxi. Medan conciergen (ni vet de med konstiga kostymer som alltid finns på fina ställen som ”löser” saker och ting), Ja han ska lösa en taxi och jag är bara allmänt stressad.
Till slut kommer en svart Merca, tack för den. Och när jag säger till chauffören att jag måste vara på Palais de Tokyo om tio minuter börjar han skratta. Tjugo minuter senare sitter jag fortfarande i en taxi och fast i trafik. Jag börjar fundera på om de kanske kan vänta med att börja tills jag kommer?! LOL
För övrigt spenderade jag stora delar av denna dag i en taxi, fast i trafik. Paris är en enda stor kö, och hur glamoröst det än är. Tunnelbanan går mycket fortare!

Men jag borde ha vetat, och nu säger jag det en gång för alla. Modevisningar börjar Alltid sent. Alltså inte fem eller tio minuter, utan 30-40-50 minuter, Därav ”Fashionably late”. Första modellen som kom ut på catwalken hade ”AF Vandervorst” skrivet över hela bröstet. Jag säger som style.com Hade de slut på idéer eller? Det var snyggt men inget vi inte redan har sett och inget som inte redan alla, till och med kedjorna, redan har gjort.

styTröjan från ”2010″ Logomania, So last year. Photo: Style.com

afGrand finale, A. F Vandervorst. Ska börja med helrött.

cacharelDen klänningen! Pure perfektion hos Cacharel

jag_ sv jag

Guldig silkesjacka/second hand, armyjacka/JC, randig tröja/second hand
kritstrecksrandiga byxor/H & M, skor/Zara, smycken/Zara, Missoni

Leave a Comment