If Kate Moss is doing her shopping on Bond Street, Who am I to complain? | NADIAKANDIL

If Kate Moss is doing her shopping on Bond Street, Who am I to complain?

Posted by Nadia on 28 mars, 2014 · Lämna en kommentar 

bond

Vi har shoppat här i London hela dagen i dag. Det slog mig när vi gick längs Regent Street att oavsett vilken storstad i Europa man besöker är utbudet, mer eller mindre detsamma. Jag har inte varit så mycket i London och shoppingen blir då längs Oxford, Regent och Bond Street, i stora drag i alla fall.

Jämför jag med Paris där jag har varit väldigt mycket är jag sällan på de stora shoppinggatorna utan shoppar i mindre områden, där kedjebutikerna är mycket bättre och det finns massa butiker som är lokala.
Men det krävs ju kännedom om staden och gärna någon som bor där, i mitt fall frugan Lovvan.

I jämförelse med Stockholm eller Göteborg är ju kedjebutikerna bättre, förutom H & M, det är bäst i Sverige. Men det är fortfarande same, same. Om man inte tar med alla designer butiker som finns, men det är inte som om jag har råd att gå lös på Gucci, Pucci, Prada ändå. Min taktik är alltid densamma när jag ska shoppa:

Har alltid något dyrt i bakhuvudet som jag ska köpa, eller i alla fall spana på och prova. Denna gången är det svarta ballerina från Lanvin. 

Försöker att inte hets-shoppa och springa som en galen person från butik till butik. Utan samtidigt som jag shoppar ”i lugn och ro” ska jag njuta av staden och ta in andra saker som typ arkitektur. Det sista är egentligen skitsnack, det händer aldrig. Men jag tar långa matpauser, men det finns en logisk förklaring till det. Det är Mat, och jag är ett mat-vrak + för att orka shoppa mera.

När jag har provat det dyra jag hade i bakhuvudet när jag kom finns två möjliga scenarion. 1. Jag köper det och sen har jag inte råd, eller samvete, att shoppa mera. 2. Det dyra var inte som jag hade tänkt mig och det slutar med att jag har shopping-rave på Zara och & Other Stories.

While shopping on Regent Street today it hit me. No matter which big city in Europe you travel to, the fashion-supply is more or less the same. I haven´t been in London a lot so I end up shopping on Oxford, Regent or Bond Street.
Whereas in Paris, where I have been a lot I rarely shop on the big streets. In Paris I always do smaller areas and shopping streets where even the chainstores are better. Not to mention the smaller local shops, that don´t exist on streets like Regent.
But to be able to do shopping like that you havet o know the city, or even better have someone living there, in my case wifey Lovisa.

Goes without saying, in comparison to Stockholm or Gothenburg the chain-stores are better and bigger, except H & M, that is best in Sweden.
Off course you have more desginer stores in big cities like London. But it´s not like I can afford to have a shopping spree at Gucci, Pucci, Prada either way. 
My shopping strategy is always the same:

I always have something expensive in the back of my head that I want to buy, or at least check out and try on. This time black ballerinas from Lanvin.

I try not to run between shops like a crazy person. Instead whilst shopping ”nice and easy” I am supposed to enjoy the city and appreciate other things, like architecture. In real life this is bullshit, I never make that happen. But I do pause for food, but there are logical explanations to that. It´s food and I love food + I have to fill up my energy in order to shop more.

Once I´ve tried out the expensive piece I head in the bakc of my head there are two possible scenarios. 1. I buy it and can´t afford, or don´t have conscience to shop more. 2. It didn´t fit or the piece wasn´t as I expected and I end up having a shopping-rave at Zara and & Other Stories.

kate

Then again, if Kate Moss is doing her shopping on Bond Street, Who am I to complain?

Leave a Comment