Le Shades – Usually I´m a Ray Ban-bitch. But the Polaroids give me protection | NADIAKANDIL

Le Shades – Usually I´m a Ray Ban-bitch. But the Polaroids give me protection

Posted by Nadia on 16 april, 2014 · 2 kommentarer 

_pol

Jag har hittat dem perfekta solbrillorna, för tillfället i alla fall. Vanligtvis är jag uttalat och helt kompromisslös Ray Ban-bitch, undantaget som bekräftar regeln: Brillor i burgundy-rött från & Other Stories.

Men dessa från Polaroid blev lätt mitt favoritpar så fort jag bestämde mig för dem. Bli inte rädda nu, märket är förknippat med sådana där fruktansvärda ”snabba” brillor, men tydligen finns det fashionista-brillor här också.
För det första (för det är ju faktiskt det viktigaste) är de sjukt snygga. Formen påminner om Ray Bans klassiska Wayfarers och färgen: Svarta och melerade nedtill. Hur snyggt?
För det andra, komfort. Alltså jag vet att det låter löjligt men Fashionista som man ändå försöker vara har jag på mig brillor jämt. Vissa är bara fruktansvärt obekväma, dessa är fjäderlätta.
För det tredje, skyddet. För länge sedan sa min mamma till mig att, så fort man måste kisa ens lite, är det dags att plocka fram brillorna, annars får man rynkor. Tragiskt, men sant. Därav mitt frenetiska behov + När man hamnar i en situation när man måste låtsas att man är självsäker, fast man inte är det. Solbrillor är svaret. Skyddet.

I found the perfect shades, for now at least. Usually I am a true non-negotiable Ray Ban-bitch. Except for my burgundy shades from &Other Stories, that I love oh so much. 

These from Polaroid became my right-now favorite pair as soon as I tried them on. Don´t freak out now, I know the brand is synonymous with those awful ”fast” shades, but apparently there are some fashionista-pieces as well. Is that even an expression in English btw?

First, and most important thing they are gorgeous. The shape is much like Ray Ban´s classic the Wayfarer and the color; Black and tortoise. I love it. 
Secondly, the comfort. I know it might sound ridiculous but as a Fashionista, that I am obviously trying to be, I wear shades all the time. But some are just uncomfy, these are light as feathers. 
Thirdly, the protection. Long time ago my mother told me; As soon as you have to squint, even a little bit, it´s time to take out the shades. Otherwise you´ll get wrinkles. Tragic, but true. Hence the compulsive need to wear them + When you find yourself in an uncomfortable situation that makes you feel insecure. Shades can help out, True story. 

polaroidpol_2

                                                                                                                             Photo: Nanna Isaksson. Editing by me.  

Leave a Comment