Heavy and oversized – But yet discreet and oh so Chic | NADIAKANDIL

Heavy and oversized – But yet discreet and oh so Chic

Posted by Nadia on 3 maj, 2014 · Lämna en kommentar 

_fall_2014_look_12

Jag vet att vi fortfarande planerar våra sommargarderober, i alla fall jag. Men det är fortfarande dags att ta en titt på höstkollektionerna.
Vi har diskuterat Isabel Marant´s pre fall och vi var överens om att vi gillade den. Jag menar hur skulle vi inte kunna gilla den den avslappnade men ändå chics stile som Marant alltid lyckas att förmedla.
Nu är det dags att ta en titt på Phoebe Philo´s kollektions för hösten 2014 på Céline. Vi såg den på catwalken och var ganska överens redan då att vi gillade den, kommer ni ihåg?
Men jag tycker fortfarande att en kollektion behöver lite tid, man behöver se den i olika sammanhang och ur olika vinklar innan den sjunker in ordentligt och man blir kär. Förutom vissa kollektioner som är kärlek vid första ögonkastet, Céline hösten 2012, eller Dries van Noten våren 2013, och alla kollektioner han har gjort sedan dess egentligen.  Men om vi till exempel ser på Philos sommarkollektion för Céline så tog det åtminstone några månader innan jag föreställde mig själv i den. Nu ser jag mig själv i alla plagg, men helt ärligt så var det inte förrän Zara började inspireras av den som den riktigt fastnade på mig.

Men i alla fall, låt oss prata om Célines kommande höstkollektion. Kollektionen påminner mig mer hennes kollektioner innan sommar-2014-kollektionen, som var ovanligt färgglad. Denna hösten är kollektionen mer subtil och den speciella tvisten skapas genom att leka med kvalitéer och små detaljer. Som till exempel ull och kashmir kappan med fickor i silke (ser ut som silke i alla fall). Oavsett är materialet helt annorlunda. Eller den enkla vita skjortan med snören och bälten i samma färg.
Jag älskar siluetten, den är stor, tung och oversized. Men samtidigt är intrycket diskret och så chict.

I know we´re still planning our summer wardrobes, at least I am. But still it´s time to take a look at the fall, or at least the pre fall collections. 
We talked about the pre fall at Isabel Marant which we agreed we really liked, I mean whats not to like. The relaxed, yet chic styles she always manages to put together. 
Now it´s time to take a look at Phoebe Philo´s fall collection for Céline. We saw it on the catwalk and agreed we liked it, remember?
But I still think a collection needs some time, and definitely needs to be viewed in different settings and from different point of views before you really can tell how you feel about it. Except some collections that are pure love at first sight off course, like Céline Fall 2012 or Dries van Notens spring and summer collection for 2013, and every other collection he made after that. But if we look at Phoebe Philos current summer collection for Céline it took me at least a couple of months before I really saw myself wearing it. Now I see myself in every single piece, but honestly I think it took until Zara made some ”inspirational” pieces when I finally started to love it. 

So anyway let´s get back to the subject, Céline this fall. The collection reminds me more of her Pre-S/S 2014-collections, her summer collection this year was unusually colorful. The fall collection is more subtle and the special twists are created by playing with qualities and little details. Like this wool and cashmere  coat with pockets in silk (I am guessing), either way it is totally different material. Or the simple white shirt with strings. 
I love the silhouettes, they are kind of big and oversized but still the impression is discreet and oh so chic. 

celine_fall2014

Leave a Comment