When in the city of Alcoholics-in-the-Making | NADIAKANDIL

When in the city of Alcoholics-in-the-Making

Posted by Nadia on 19 maj, 2014 · Lämna en kommentar 

16_hel
16_

Som ni redan vet var jag på Nellyfesten i lördags i Stockholm. En modefest med hela det här ”Alla var där”-konceptet. Och som ni vet hade jag kul.
Jag var också på Lundakarnevalen i helgen, ja massa hoppande fram och tillbaka #globetrotter. Det är en karneval som hålls vart fjärde år, typ som OS, bara det att detta är i Lund. Som den studentstad som det faktiskt är kan invånarna här också kalla för Alcoholics-in-the-making. När jag kom av tåget i fredags i detta studentparadis var lite OS-stämning över det hela.

Modet och stilen här är antingen avslappnad eller super preppy. Juridik- och ekonomistudenterna gärna de som kommer från Stockholm har uppenbarligen den preppy Ralph Lauren stilen. Vi snackar Lauren från topp till tå, randig skjorta, v-ringen ”nonchalant” slängd över axlarna och chinos. Eller i och med att vädergudarna var med oss i helgen körde kidsen på short i stället. Beige är populär färg. Det är ingen direkt skillnad på kön i denna subkultur, som regel byter tjejerna ut chinosen mot vita jeans, uppvikta och matchade till loafers i Tod´s modell.
De andra, som inte studerar juridik eller ekonomi är den ”avslappnade” delen, eller bara hipsters. Ni vet de ser väldigt avslappnade ut men egentligen är varje hårstrå noggrant planerat. Jag vet av erfarenhet då när jag ska pull-off Jag-bryr-mig-inte-looken tar det mycket längre tid att göra i ordning sig än om jag bara är fixad. I alla fall är det mycket urtvättade T-shirtar. läder och denim, Converse eller Vans, rutiga skjortor i vågade färger och (super)tighta jeans från Cheap Monday.

I och med att jag egentligen inte passar in i någon av dessa subkulturer var det perfekt att matcha en feminin klänning med låga Converse. Jag har också velat använda dessa brillor från Tom Ford och det passade perfekt till denna feminint-avslappnade look.

Sist men inte minst; Saker som bara händer i Lund:
1. Hänga med Årets man, Alla kategorier.
2. Ringer en vanlig taxi, det kommer en Limousine.
3. Ser Joachim Garraud på nära håll och kramas Backstage

 

svart_16

 

As you know by know I attended Nelly.com´s 10th anniversary this Saturday in Stockholm. A fashion party with all of the Who´s who What´s what written all over it. And as you know I had fun.
I also attended the (in)famous Lundakarnevalen this weekend, a lot of hopping back and forth #globetrotter. Basically it´s a carnival, held every fourth year, kind of like the olympics, although this event takes place in Lund. A small city in the south of Sweden filled with students, or in Lund they can also be referred to as Alcoholics-in-the-making. And once getting of the train in this student´s paradise it was actually kind of like the olympics.

The fashion and the style here is very laid back and relaxed or super preppy. Basically the law and economy students that are from Stockholm are all Ralph Lauren head to toe. We´re talking serious Lauren paradise, striped shirts, pull overs and chinos or since the weather gods were with us this weekend the preppy kids went for their shorts. Beige is popular bottoms color here. There is no difference between sexes here, the girls exchange the chinos for white jeans paired with Tod´s inspired loafers.
The other half, that are not studying law or economics or basically just hipsters. You know they look very chillaxed, but really every single hair on their head is planned. I should know it´s always harder to pull off the I-don´t-care look than it is to pull the styled I-care look. It´s a lot of washed out t-shirts, leather and denim, converse or vans, boldly checked shirts and skinny Cheap Monday jeans.

So for me, since I don´t really fit to any of those two categories it was a perfect opportunity to sport  a pair of low top Converse with a very feminine dress. I also wanted to use these shades by Tom Ford, they were a perfect match to this feminine-relaxed look. 

And one more thing, Things that only happens in Lund;
1. Hanging out with the Man of the year, all categories.
2. You call for a cab, a Limousine comes.
3. Attend a Joachim Garraud concert ending up hugging him Backstage.

 

jochim

Backstage with DJ Joachim Garraud

hard

Biker jacket/Shock, similar Here. Wrap dress/H & M, similar Here. Categories Uncategorized

Leave a Comment