The farmer´s wife look – How to make it super fashionista and trendy | NADIAKANDIL

The farmer´s wife look – How to make it super fashionista and trendy

Posted by Nadia on 27 maj, 2014 · Lämna en kommentar 

hel26

Jag är tillbaka från min blogg-koma. Ett nytt uttryck som jag just myntade? Jag tror det alltså.
säsongerna har definitivt klickat, även här i Skandinavien. Jag trodde att det skulle bli lättare för mig och mina klä-på-mig-rutiner på morgonen, men det är fortfarande lite kaos.

Ni vet att man har illusionen om att så fort temperaturen stiger så ska man bara kunna slänga på sig en klänning, en jumpsuit och ett par klackar och det är klar. Låt mig säga: Det är en utopi.
I verkligheten vill man fortfarande ha en ”trendig” och perfekt koordinerad outfit som skriker ”Fashionista”.

Så denna rutiga kjol har hängt i min garderob ända sedan Dries van Noten fick oss alla att vilja gå i rutor från topp till tå. Men det är något med den som gör den svår att matcha, det blir lite bondmora. Inte riktigt så jag vill marknadsföra mig själv.
när du känner att något klädesplagg blir för mycket det ena eller det andra, har du två val. Antingen går du all-in. I mitt fall all-in bondmora. Eller jobbar med kontraster, alltså matchar till motsatsen.

Jag valde ett par super feminina, spetsiga och strassiga pumps och en aningen genomskinlig blus som skriker Sommar-söt. Vad jag stod med vid det laget var en väldigt söt look. Det bästa mot överdrivet ”gulliga” looks är en armyjacka. Den och en beige väska var lösningen på alla mina problem – Outfitproblem, det vill säga.

Vad tycker ni?

2_6

black_wh_2

So I´m back from my blog-coma. Is that a new expression just got born? I think, Yes. 
The seasons have definitely clicked, even here in Scandi. And what I thought would be a relief for my dressing routines in the morning turned out to be more tricky. 

You know you have this illusion that once the temperatures rise you can just hop into any dress or jumpsuit, a pair of heels and you´re done. That´s utopia. 
In reality you still want perfectly ”trendy” coordinated outfits even in the summer, screaming ”Here comes fashionista”. 
So this checked skirt has been hanging in my closet ever since Dries van Noten made us all crave checks from head to toe. But it was something about it that made it hard to match, it´s really kind of ”farmer´s wife”. 
Whenever you feel like some piece of clothing is too much something you have two options. You either embrace, and go all in – In my case all in ”farmers wife”. Or you work with contrasts – So I paired with a pair of super feminine, pointy and shiny pumps and a flowy, a bit see-through blouse that has ”girly-summer” written all over it. What I was facing know was a very cute look. So I thought ”Add some thing NOT cute”. Army jacket and a beige bag was the answer to my question – Outfit wise. 

Any thoughts?

close_26

hel_2_
mjuktbl

Armyjacket/JC, similar Here. Blouse/H & M, similar Here. Skirt/H & M, Here. Pumps/Zara.
Bag/Massimo Dutti, similar but way more expensive Here. 

Leave a Comment