Shout out for the Gladiator | NADIAKANDIL

Shout out for the Gladiator

Posted by Nadia on 29 maj, 2014 · Lämna en kommentar 

_23majMe last spring sporting my very own over-the-knee gladiator sandals. You´ll see a lot of them this summer

Ett par skor som är perfekta för sommaren och som definitivt får för lite uppmärksamhet är Sandalerna med högt skaft. Först tänkte jag bara gladiatormodellen, men vid närmare eftertanke gäller detta alla sandaler som sträcker sig upp mot låret. Oavsett om de är högklackade eller platta.

Egentligen har de varit i modebilden länge, men aldrig gjort något väsen av sig och blivit någon sorts megatrend. Vi såg dem på Olsen-tvillingarna redan 2010, i den gladiatormodellen, matchat med jeansshorts och en enkel vit T-shirt blir looken avslappnad och vardaglig.
Dessa sandaler har även varit upp och ner på catwalken, en hel del faktiskt. Roberto Cavallis sommarkollektion är de med i, här dock med en mer uppklädd och sommar-glamourös look. Förra året körde Altuzarra en brun variant med en kontors-look. Ni vet pennkjolen, trenchcoaten och den ljusblå skjortan.

mary-kate-olsen-gladiator

pern

Pernille Teisbækk spotted during fashion week in Paris sporting hers with culottes.
Very trendy!

gladiator

High heels from Nelly.com. Flat ones from Kurt Geiger. Similar to the Olsen twins, but affordable from Asos.
Printed with a trendy little golden heel, Asos.

A pair of shoes that are perfect for the summer and definitely gets way too little attention: The over-knee sandal. When I first thought about it I just had the high gladiator sandal in mind. But now, after some consideration all sandals, high heeled or flat, that are reaching for your thigh needs a shout out. 
In fact they´ve been around for quite a while, but never really made a huge about them selves. We saw them back 2010 in the Olsen twins, wearing the gladiator model very casually with denim cut offs. They have been up and down the catwalk several times, we saw them at Roberto Cavalli but with a rather dressed up flowy look. Last year at Altuzarra they were brown with a rather office look, you know knee length skirt, the trench and the light blue shirt. 

taylor

Taylor Tomasi Hill

acnecover

Me sporting my beloved Acne Studios boots

cent

Vogue Australia´s Christine Centenera

Leave a Comment