How to do Chic office wear without spilling your take away café latte | NADIAKANDIL

How to do Chic office wear without spilling your take away café latte

Posted by Nadia on 10 juni, 2014 · 1 kommentar 

office

Ni vet dessa modebilder man ser som ska föreställa hur klär sig coolt och chict för jobbet ”Stilen för den hårt arbetande kvinnan”. Så tänker man: Jag ska se ut precis på det sättet i fortsättningen på jobbet. Jag brukar föreställa mig själv att jag är den superviktiga personen som alltid är på språng med min take away kaffe i ena handen och min It-väska och massa papper/pappersarbete i den andra handen. Springandes mellan möten och mitt kontor iklädd en trench som svävar efter i vinden eller en stel figursydd kavaj. Eller ännu bättre en kappa ”nonchalant” slängd över axlarna som om jag slängde över det första jag hittade.

Här kommer anledningarna till varför bilden i mitt huvud som den här hårt arbetande kvinnan aldrig blir realitet. Inte för att jag inte jobbar hårt, men stilen och outfiten blir aldrig densamma som jag föreställer mig.

1. Ofta när jag går upp på morgonen är själva komma-upp-ur-sängen en kamp. Hur ska jag kunna koordinera en perfekt outfit när jag knappt hittar in i duschen? Koordinera outfit kvällen innan? Det fungerar i teori men inte i praktiken, eller väldigt sällan. Jag är inte alltid på samma humör som när jag bestämde outfit kvällen innan, dä är jag körd i vilket fall som helst.

2. Alltid på språng, korrekt. Men kaffe i ena handen och väska och allt annat i den andra resulterar endast i kaffe spillt över hela mig. Och att balansera allt det du släpar med dig på skyhöga klackar är väldigt svårt. Det är därför jag tackar modegudarna varje dag för att sneakers och tofflor är inne igen.

3. Att ha kappan eller jackan nonchalant slängd över axlarna är helt enkelt omöjligt, för att uppenbarligen ramlar den av. Det räcker med en liten vindpust eller att någon stöter in i dig så ligger den på marken. Trendigt och chict, Ja. Praktiskt – Inte alls.

 

__productsBG

You know when you see those editorials on how to look cool and chic for work ”Hard working women style”. And you think; This is it that´s how I am going to look from now on at the office. And I picture myself being this super important, super busy person always on the run with my take away coffee in one hand and my chic It-bag and lots of papers/paperwork in the other hand. Running between meetings and my office with a trench that´s flowing in the wind or a stiff classy blazer. Or even better wear the jacket just on your shoulders, kind of ”I just threw this on”. 

So here are the reasons why this image that I have in my head of me as a hard working woman never worked. Not that I don´t work hard but outfit-wise I never seem to pull it off the way I picture it. 

1. Often when getting up in the morning the getting-up part is a struggle. How am I supposed to coordinate a perfect outfit when I barely manage to get to the shower? Coordinate outfits the night before you say? Works in theory, never in real life, or at least very seldom. Cause I am not always in the mood to wear the outfit i out together the night before. Then I am screwed any way. 

2. Always on the run, True story. But coffee in one hand and my expensive It-bag plus everything else in the other means hot coffee spilled all over me. And to balance all of that wearing heels and being in a hurry is very very difficult. That´s why I thank the fashion gods every day for putting sneakers and slippers back in style. 

3. Wearing your jacket over your shoulders is simply impossible because obviously it keeps falling off. I mean a little breeze or somebody bumps into you and your jacket is on the ground – Trendy and stylish yes. Convenient, Not so much. 

cproductsBG

 

office_

Khaki pants/MSGM. Mules/Chloé. Textured top/H & M. Bag/Givenchy. Loafers/Tiger of Sweden.
Skirt/Lindex. Pants/Notion 1.3.  Coat/Topshop. Earrings/Nelly.com. 

Leave a Comment