So take my advice ladies. Coordinate outfits without the kimono and then just throw it on | NADIAKANDIL

So take my advice ladies. Coordinate outfits without the kimono and then just throw it on

Posted by Nadia on 11 juni, 2014 · 1 kommentar 

9_

Jag försöker verkligen tillämpa och ha på mig alla dessa kimono eller rockar eller tunna kappor eller vad man nu vill kalla dem. De är svårmatchade så denna uppgift som jag haft i några veckor har varit svår. Jag vill verkligen men jag vet seriöst inte om de är svårburna på grand av allt mönster eller på grund av modellen. Jag är inte så van vid de här klassiska kimono snitten.
Missförstå mig rätt nu, jag gillar det. Kom igen det är tunt, svävande, mönstrat och det ger outfiten kontraster oavsett vad man väljer att matcha det med, Jag älskar det.

Så istället för att försöka koordinera den perfekta outfiten med kimonon (jag har bestämt mig, vi säger Kimono). I alla fall istället för koordinera med den har jag börjat koordinera utan och sedan bara slänga på mig den. På detta sätt skapar den verkligen kontraster och miss-matchar vilket vi alla älskar.

I vanliga fall hade jag till denna outfit med mina trasiga denimshorts, min urtvättade topp och mina mules kört den coola stilen med en svart bikerjacka i läder. Men tack vare att min oförmåga att leva ett organiserat liv låg denna kimono släng någonstans och tacka gud för att jag råkade se den. Så jag bara slängde på mig den utan att tänka och hoppades på det bästa. Jag ska erkänna att det kändes lite konstigt när jag gick förbi spegeln på väg ut, men jag tänkte att det är exakt därför dessa kimonos har blivit trendiga.
Lite mer konstigt, lite mer lekfullt och massa kontraster behöver vi i våra annars svenska ”jante-lags” präglade looks.

Så ta mitt råd. Koordinera era outfits utan kimonon och släng bara över den sen.

09juni_2

I am really trying to embrace all of those kimonos or robes or printed light caots or whatever you want to call them. It´s hard I really want to be able to use them, but seriously sometimes I don´t know if they´re hard to use cause there are so printed or maybe it´s the shape that I´m not quite used to.
Make no mistakes, I like it. Come on it´s light, flowy and creates contrasts no matter what you choose to match it with, I love it.

So instead of trying to coordinte a perfect outfit with the kimono (I´ve made a choice, I´ll call it Kimono). Anyway instead of coordinating with it I coordinate without it and then just throw it on. That way it creates those contrasts and mis-matchings that we all really love.

Usually with this outfit I would´ve played it cool with my denim cut-offs, my old and super washed printed tee and my mules. I would match it with my black leather biker. And thanks to my inabillity to organize this kimono was pretty much laying around and thank god I spotted it. So I just threw it on and hoped for the best. I´ll admit, walking past my mirror and out the door it felt a bit weird, but hey I just thought this is exactly why these freakin kimonos are back in style. To bring weirdness, playfulness and contrasts to our outfits.

So take my advice ladies. Coordinate outfits without then kimono and the just throw it on.

09juni

Kimono/Topshop, similar Here or Here. Printed T-shirt/Bik Bok, Here. Denim cut-offs/vintage, similar Here.
Mules/Zara. Necklace/Zara. Shades/Polaroid. 

Leave a Comment