Festival wearing II – Wear heels and pretend you´re Kate Moss | NADIAKANDIL

Festival wearing II – Wear heels and pretend you´re Kate Moss

Posted by Nadia on 28 juni, 2014 · 1 kommentar 

peace_day2 day_2

peace_halv
day2

Ni vet hur det blir när man har på sig något man inte borde ha på sig. inte för att du har stulit det eller kopierat din bästa vän utan för att situationen du befinner dig i kräver en viss klädkod. Jag tror inte riktigt på dessa koder, om det inte är till kyrkan eller när du är ny någonstans (första veckan på jobbet kanske du ska anpassa dig lite innan du börjar sticka ut).
Oavsett är dessa oskrivna klädregler helt obegripliga och alla andra verkar inte bara älska dem, utan även följa dem. Som nu under festivalsäsongen är alla klädda mer eller mindre likadant. Ni vet de speciellt mönstrade plaggen, Hunter stövlarna eller liknande stövlar, denimshorts, fransar, ja looken är ju mer eller mindre satt.

Då jag är här med Bik Bok och plåtar festivalmode hittar jag de här coola brudarna ändå. Och tro mig det finns många! Men när det kommer till klackar var jag seriöst fortfarande ganska ensam. Jag fattar grejen och jag erkänner till och med: Boots är mer relevant i leran. Men om du har på dig bekväma klackar är känslan av att bära klackar mycket bättre än relevansen.

Så här löser du vandrandet-i-leran: Ha en side-kick som du kan hålla i. Sträck på dig. Låtsas att du är Kate Moss.

 

day_2_profile

 You know when you’re wearing something you shouldn’t be wearing. Not because you stole it or copy-pasted your friend but because the situation or the setting requires something different. I don´t really believe in those codes, unless it´s for church or when you´re new somewhere (like your first week at your new job, one should always adapt and then stand out).

Either way those unwritten dress codes bother me and the Scandinavians not only love them, but follow them. Like now during festival, everybody are dressed more or less in the same style. You know, the patterns, the Hunter rubber boots, Converse, denim cut-offs, oversized, fringes, the look is pretty much set.

Since I am here with Bik Bok shooting street style I manage to spot those festival cool cats, and there are lots of them.  But when it comes to wearing heels I seriously think I was the only one. And I get it and even admit it: Rubber boots or the equivalent or more convenient in the mud. But if you go for a pair that are comfy the feeling you get is better than the comfyness.

As for the mud-walking. Make sure you have a side-kick you can hold on to. Stand up straight and pretend you´re Kate Moss.

bl_white

day_2_

Fringed crop top/Bik Bok, skirt/Mary Kate and Ashley Olsen for Bik Bok, clutch/Bik Bok

 

Leave a Comment