You´re doing it for other women | NADIAKANDIL

You´re doing it for other women

Posted by Nadia on 30 juni, 2014 · Lämna en kommentar 

peter-lindbergh-photographs7

Påståendet om att kvinnor klär sig för andra kvinnor är så sant. Alla som har det minsta intresset för mode är medvetna om det, killarna vet det, de flesta av oss brudar vet och Manrepeller (en av mina favoritbloggar) har till och med gjort karriär på detta.

Så vad är det med mode för kvinnor och kvinnornas sätt att klä sig som män ofta uppfattar som konstigt? Är det faktum att de blir förvirrade av dessa konstanta trender. Ena säsongen klarar vi oss inte utan galna mönster och lager-på-lager, för att bara några månader senare bli fans av allt som är rent och minimalistiskt. Eller är det kanske det att modebrudar ofta experimenterar, kjolar över byxor, korsetter över T-shirts, möntermixar och helt galna lager-pålager kombinationer, som får oss att se mer eller mindre galna ut i deras ögon.
En kvinna å andra sidan kan titta på oss och även om det inte är hennes stil kan hon förstå dig och hela din grej. Mode för män är dessutom så mycket simplare många gånger.

På det sättet blir det mycket enklare att se på en kvinna med enkel stil, blå jeans och vit överdel. Inte för att jag inte gillar den stilen. Det finns inget mer tilldragande än den enkla looken. Men sen älskar jag mina mönster och mina lager-på-lager projekt – Jag kan till och med älska cirkusen på morgonen när jag försöker koordinera den perfekta mixen av kvalitéer, mönster och prints. Gör vi inte alla det?

Men när du står där och koordinerar som en galen-besatt person, var bara medveten. Du gör det för en annan kvinna.

frida-styleby-shoot5

 

The thing about women dressing for other women couldn’t be more correct. Everybody with the smallest interest in fashion are pretty aware of that, boys know, most girls know and Hey The Manrepeller (one of my favorite blogs) made a career of it. 

So what is it about women’s fashion and women’s dressing that men find so repellent? Is it the fact that they get confused from season to season, with this whole wearing and swearing to prints one season and a couple of months later it´s all clean and minimalistic. Or is it the fact that most of us fashionistas loves to experiment, skirts over pants, bustiers over t-shirts, pattern mixes and cray-cray layering making us look more or less cray-cray in their eyes.
Whereas a woman can see us and even though it´s not her style or she just doesn’t like your look she can still understand you. And mens fashion isn’t as advanced and artsy, I mean some of it yes, but far from women’s fashion.

That way it is more simple looking at women wearing easy outfits, blue jeans and a white shirt. Not that I don´t like that look, I do. There´s nothing more appealing than those simple looks. But then again, I love my prints and my layering projects – I love the circus in the morning while trying to coordinate the perfect mix of fabrics, patterns and prints. Don´t we all?

But while coordinating like a maniac, just be aware. You´re doing it for other women.  

Pics: Fashiongonerouge

Leave a Comment