Are we sick of #normcore, Birkenstocks and sport tops? | NADIAKANDIL

Are we sick of #normcore, Birkenstocks and sport tops?

Posted by Nadia on 10 juli, 2014 · Lämna en kommentar 

mirror

Spegel, spegel på väggen där. Har Karl Lagerfeld rört om i (mode)grytan igen?

Fortfarande på platta skor men de sportiga influenserna är inte så skrikande som de har varit tidigare säsonger. Karls kollektioner har i och för sig aldrig varit sportiga på Alexander Wang-sättet eller Adidas-Stan-Smith-sportiga. Men förra året märkte man att Karl hade kikat ut från fönstret och inspirerats av gatan och stilen som råder där.
För övrigt tror jag inte att någon designer, modeskapare eller fashionista har kunnat hålla sig utanför den hysteriska vågen av sport, hiphop och ”riktiga-människor” stilen som har sköljt över oss.

Chanels couture visning i Paris häromdagen var annorlunda. Jag fick känslan av överflöd och mycket, jag et inte riktigt ännu om jag menar för mycket, men mycket. Mer detaljer som fjädrar, broderier, smycken och lager av olika tyger och kvalitéer. Allt var mer extravagant. Någon form av modern Belle Epoque, men på ett Karl och Chanel sätt. Om det ger någon mening?
Belle Epoque, eller början på 1900-talet som normala människor skulle säga, verkar vara väldigt närvarande generellt på haute couture visningarna. Både Raf Simons för Dior och Giogio Armani verkar också dem har blivit inspirerade av dessa årtionden.

Nu är frågan, håller trenderna på att ändras? Har vi fått nog av #normcore, Birkenstocks och sporttoppar?

finale

Mirror, Mirror on the wall. Did Karl Lagerfeld change and twist something up in fashion this time again?

Still on flats but the sporty couture is not so present in this collection. Karls collections are never sporty as in Alexander Wang-sporty or Stan Smith-sporty. But last year it was still clear that Karl had peeked out his window on the streets and the real-people-style. By the way I don´t any designer, fashion maker or fashionista have been able to avoid the hysteric influation and inspiration from the world of sports, hiphop and the world of ”real” people.

This Chanel couture show in Paris the other day was different. I got the instant feeling of overflow and much, I am not sure yet if I mean too much, but much. A lot. More details, like feathers, embroidery, jewelry, layers in different materials. And more extravaganza, very modern Belle Epoque, but in Karl´s and Chanel´s way. If that makes any sense?
And the Belle Epoque, or the beginning of the 20th centrury, as normal would refer to it, seems very present after seeing the haute couture shows, both Raf Simons for Dior and Giorgio Armani seem to have been so what inspired by those years.

So what, are we looking at a shift in whats trending? Is #normcore, Birkenstocks and sport tops descending?

 

Leave a Comment