When layering – More is More | NADIAKANDIL

When layering – More is More

Posted by Nadia on 27 juli, 2014 · Lämna en kommentar 

black_2

När du är i valet och kvalet, oavsett tid eller säsong, gå för mörka färger, var inte rädd för att blanda marinblått och svart, kör all-in lager-på-lager och addera kontrasten genom en stark accessoar.

Lager-på-lager är A och O när du kör samma färgskala från topp till tå, risken att outfiten blir tråkig då är minimal. Ju mer lager desto mer dynamik. Men i en sådan här situation är det inte bara viktigt att hålla reda på alla lager, du ska även få till den perfekta mixen av kvalitéer. Silke, ull, stickat, läder, ju mer desto bättre.

Min första intention var att detta med mörka kläder, lager-på-lager på något sätt skulle förenkla. Men att koordinera alla lager och material är rena gåtan ibland. Som tur är kan man alltid tänka ”More is more” och bara köra.

blackblack_3

When in some kind of a doubt, any time and any season, go for dark shades, do not be afraid to match midnight blue and black, layer like a maniac, and add the classic contrast with a colorful accessory.

The art of layering is essential when wearing the same colors from head to toe. The risk of the outfit turning our boring is that way minimal. The more the layers the more dynamics you add to your outfit. But it is not just about the layers, it is also about what materials you layer. Silk, wool, knit, leather, the more the marrier. 

My first interntion with this post was to some how show how you can make it easier by dressing dark and in layers. But all the coordination of layers and materials is not always very easy. The upside is that you can always think ”more is more” when it comes to layering and just go with it.  

black_detaljblack_4

Crop top/Mango. Trousers/vintage, similar Here and Here. Oversized silk jacket/vintage, Here. Sweater/H & M, similar Here. Purse/Bik Bok. Shades/Ray Ban. 

Leave a Comment