How to wear that old dress – Style.com is always a solution | NADIAKANDIL

How to wear that old dress – Style.com is always a solution

Posted by Nadia on 14 augusti, 2014 · 3 kommentarer 

flower_2

Är du en av dem som får fjärilar i magen varje du går in i mormors källare eller vind?
Faktum är att det inte ens behöver vara mormors källare eller vind, så länge det finns en chans att du hittar kläder, skor, något accessoar eller till och med en liten brosch.

Varje gång jag är hos min mormor gå jag igenom hennes källare. Även om jag vet exakt vad som finns där nere (allt det som jag lämnade kvar efter sist gång jag gick igenom) blir jag fortfarande nervös. Det är egentligen tanken på att hitta ett klädesplagg som har haft ett tidigare liv. Den klänningen var menad för någon annan, den har legat längst ner i en låda i decennier och plötsligt hittar jag den och ger den nytt liv.
Poetiskt? Patetiskt? Jag vet, men det är så jag känner för gamla kläder.

Så vad gör man när man hittar en gammal klänning men är inte helt säker på hur man ska bära upp den. Tricket är att inkorporera den i dagens trender och framförallt i din stil.

1. Klicka in på Style.com och se om du hittar något liknande. Du kanske blir inspirerad av hur en designer har stylet ett liknande plagg, eller genom att titta igenom bilder kan du skapa en idé om hur du vill bära plagget.
Jag hittade den här klänningen för längesedan och visste exakt hur jag skulle bärra den tack vare Bottega Venetas sommar kollektion, 2013. Med andra ord sött, damigt med skyhöga klackar.

2. Oavsett om det är en iögonfallande klänning som denna eller något mer diskret, behöver det accessoarer. För att göra min look mindre damig och ”fin” valde jag accessoarer som skapade en kontrast och på något sätt ”miss-matchade” som jag älskar.

Hur skulle du bära klänningen? Tankar?

 /></a>Inspiration by Bottega Veneta´s S/S 2013 collection. Pic: Style.com. <a href= /></a></p>
<p><em>Are you one of those people that get butterflies in your stomach every time you are about to go through your grandma´s basement or attic? </em><br /><em>As a matter of fact we are basically talking about any basement or attic. As long as there is even the slightest chance that you find a piece of clothing, a pair of shoes, any accessory or even a brooch. </em></p>
<p><em>So every time I am at my grandma´s I go through her basement. Even though I know exactly what to find down there (everything I left behind last time I went through it) I still actually get nervous. The thing is that I get seriously excited by the thought of wearing something that has had a previous life, That dress was ment for someone else and it has been hidden for decades and now I find it and give new life to it.</em><br /><em>Poetic? Pathetic? I know, but that is how I feel about old clothes. </em></p>
<p><em>So what do you do when you find a dress (the one I am wearing in the pictures) but you are not quite sure how to pull it off. You are sure you want it but the trick is to incorporate it to todays trends and above all, to your style. </em></p>
<p><em>1. Go to <a href=Style.com and see if they have something similar. Maybe you will get inspired by the way a designer styled a similar piece, or by seeing  pictures you will get an idea of how you want to wear it.
I found this dress quite a while ago and I knew how I would wear it thanks to Bottega Veneta´s S/S 2013 runway show. In other words, cute ladylike flower dress and sky-high sandals. 

2. If it is a statement piece like this dress, or a piece that is a bit more discreet it still needs its accessories. In order to make my look less nice and more edgy I went for accessories that created the contrasts, and miss-match that I love so much i an outfit. 

How would you wear it? Thoughts?

flower_7 flowerflower_6 flower_3

Dress/The basement of the grandma, similar Here and Here. Necklace/Zara or Here. Sandals/Zara, Here or Here. Shades/Ray Ban. Clutch/Bik Bok. Silver jewelry/Glitter. 

Leave a Comment