I am no designer – But BACK apparently is | NADIAKANDIL

I am no designer – But BACK apparently is

Posted by Nadia on 3 september, 2014 · 2 kommentarer 

 style=  style=  style=  style=

En (uppanbarligen) trend som jag upptäckte under BACK-visningen var dem fransiga jeansen. Det sjuka här: Den looken skulle jag haft på festivalturnéen i sommar. Men jag är ingen designer (också uppenbarligen) så jag förstörde jeansen istället för att göra de coola och fransiga som dessa av Ann-Sofie Back (som de facto och uppenbarligen är designer).

Visningen började i alla fall med att modegänget kom in på Nordiska Kompaniet, där visningen hölls, och fick sitta ner på golvet. Ja, ni såg rätt. På silverkuddar i och för sig, men fortfarande på golvet.
Men när visningen väl hade börjat spelade detta ingen roll. Inte för mig i alla fall.

Kollektionen som presenterades var väldigt BACK, definitivt. Man kände igen henne signaturdesign, inte tack vare logan, men på sättet hon skär i kläderna som gör dem asymmetriska. Och såklart kände man igen hennes säkerhetsnålar. En nål på den perfekta skinnjackan, på skinnkjolen och på ett par svarta byxor med slits fram.

back_

An (apparently) trend i noticed during the BACK-show was the fringed denim. The sick thing about this: It was supposed to be one of my looks during the festival tour this summer. But I am not a designer (also apparently) so I destroyed the pants instead of making them cool and fringed like Ann-Sofie Back managed to do (she is de facto and apparently a designer).

The show started by the fashion-pack entering the department store and we all had to sit on the floor. Yes, true story. On silver pillows but still, Ann-Sofie Back had us all sit on the floor. 
Once the show started it did not really matter, not for me. 

The collection presented was very BACK, no questions asked. You recognized her signature design, not by the logo, but by the way she cuts her pieces making them asymmetrical. And off course the safety pin that has made her pieces special. The were pins holding together the perfect leather jacket, a leather skirt and trousers with a slit down in the front. 

 

Leave a Comment