When in Rome (Milan) #fashionweek – Calvin, Marni and Pucci | NADIAKANDIL

When in Rome (Milan) #fashionweek – Calvin, Marni and Pucci

Posted by Nadia on 21 september, 2014 · 1 kommentar 

 style= Hello Marni, flowers and market  style= Is there a belt in the bush?  style= Calvin Klein SS/15  style= Feeling lucky

Den italienska modeveckan är lätt min favorit. Den eller Paris kan man lungt säga i alla fall. Även om min visit här visade sig bli väldigt kort den här gången, har jag haft en väldigt produktiv dag.

Jag började dagen på Calvin Klein där den fantastiska kollektionen (som tidigare visades i New York, kommer ni ihåg?) visades upp. Jag tror kanske att dessa så kallade ”re-sees” när man får se kollektionen efter visningen är bättre än själva visningen. Herregud, sa jag just detta?
Men seriöst idag när jag rörde vid Calvin Klein kollektionen kände jag lycka spridas igenom hela min kropp. Tragiskt och roligt för att det är sant.

Senare var det Marni Flower Market – Föreställ dig en stor Milanesisk trädgård, massa olika blommor och Marni accessoarer som bokstavligt talat växte ut ur träd, ur marken och resten av blommarknaden.

Sist, men definitivt inte minst var det Pucci-time. Vi kan väl säga så här, om jag inte var helt inne på 70-talet innan är jag det nu. För övrigt var det inte bara Pucci som var inne på 1970, Pucci är i och för sig alltid hippie, men hela mode-Milano är helt inne på det decenniet inför nästa sommar.
I alla fall, föreställ er klassiskt Pucci med det grafiska mönstret, de svävande klänningarna och den bohem-chica känslan. Addera den perfekta gula mockaväskan, en brun fransväska och nu snackar vi inte den typiska”fransväskan” utan perfektion i form av brunt läder. Broderade klänningar, bruna utsvängda mockabyxor och en lång kaftan-klänning broderad i gult och grönt.

 style=  style=  style=  style=  style=

I think it is safe to say that the Italian fashion week is my favorite, it is either this one, or Paris. Event though my visit here turned out to be very short this time I had a very productive day.

I started at Calvin Klein where the fantastic collection (previously shown during New York fashion week, remember?) was exhibited. I think maybe these re-sees, where you are able to tough the pieces and see them really close are better than the actual shows. OMG did I actually just say that?
Seriously today when I touched the Calvin Klein collections I felt joy spreading through my body. Tragic and funny cause it´s true!

Later I stopped by the Marni Flower Market – Imagine a huge Milanese garden, tons of different flowers and Marni accessories literally growing out of trees, the ground and surrounding the flower market.

Last but certainly not least there was Pucci. And lets  just say that if I wasn´t into the 70´s I am now. By the way not only Pucci was all about the 70´s, worth to mention is that Pucci is always about being hippie. The fashion week in Milan was all about that decade.
Anywho, Imagine your typical Pucci collection, with the graphic prints, the flowy dresses and the boho-glamorous feeling to it. Add the perfect suede bag in yellow, a brown fringe bag and we are not talking your typical ”fringe-bag” we are talking brown leather perfektion. Embroidered dresses, brown suede flared trousers and a long dress-kaftan embroidered in yellow and green.

Leave a Comment