Heroin Chic | NADIAKANDIL

Heroin Chic

Posted by Nadia on 3 november, 2014 · 2 kommentarer 

heroin5 heroin4 heroin3 heroin2 heroin

Ni vet hur vi modetjejer (jag) alltid satsar på den där ”jag har inte ansträngt mig” looken. Trashig men ändå chic. Heroin chic som Kate Moss gjorde populär under 90-talet. Det har bara varit en tidsfråga innan några genier tog detta ett steg längre.
För att helt ärligt, vad är vår grej här egentligen? Vi vill se så trashiga ut som möjligt, men ändå chica. Det är som att klä ut sig till knarkare. Det är tragiskt, om inte tragiskt så väldigt, väldigt konstigt.

Artisterna Loral Amir och Gigi Ben Artzi skapade studiobilder av ryska prostituerade heroinmissbrukare iklädda designerkläder. Kvinnorna bär märken som Alexander Wang, Miu Miu och Louis Vuitton. Det skapar en surrealistisk bild av hur heroin chic verkligen ser ut.
Jag kallar bilderna surrealistiska, för att för mig är de det. Men detta är verkligheten. Det här är heroin chic. Det som är surrealistiskt är en supermodell som försöker se ut som ”heroin chic”.


 

You know how us fashion girls (me) always aim for that effortless look, trashy yet chic? Heroin chic, as made famous by Kate Moss in the 90´s. It was only a matter of time before some geniuses took the whole idea of looking heroin chic to the next level.
Because really what is our deal here, wanting to look as trashy as possible. It is like dressing up (or down really) to look like you are on drugs. That is kind of tragic, if not tragic then at least really really weird.

Artists Loral Amir and Gigi Ben Artzi created studio portraits of Russian heroin addicted prostitutes wearing high fashion designer clothing. The women were photographed in designers like Miu Miu, Louis Vuitton and Alexander Wang creating a surreal image of how heroin chic really looks like.
I call the images surreal, because they are to me. But really that is the reality, this is what heroin chic really looks like. The image that I am used to, a supermodel looking ”heroin chic”, that is surreal.

 

Pictures and interview: Featureshoot.com

Leave a Comment